szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

surówka z kapustą pekińską i kukurydzą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszna surówka z kukurydzą i pekińską kapustą

surówka z kapustą pekińską i kukurydzą

Składniki:

surówka z kapustą pekińską i kukurydzą

 

  • 1 kapusta pekińska
  • 1 duży ogórek
  • 1 por,
  • kubek bulionu warzywny
  • 2 łyżi siekanej, zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • puszka kukurydzy
  • 1 czerwona papryka
  • 1/4 szklanki jogurtu naturalnego
  • 1/3 szklanki majonezu

 

Sposób przygotowania:

surówka z kapustą pekińską i kukurydzą
Kapustę pekińską umyć, osuszyć i drobno pokroić. Przełożyć do dużej miski, zalać bulionem i odstawić na pół godziny Por oczyścić i pokroić w plasterki. Ogórek umyć,obrać i pokroić w półplasterki.drobno pokroić. Do miski z kapustą pekińską dodać por, sok z cytryny ,oczyszczoną z nasion i pokrojoną w kostkę paprykę i osączona z zlewy kukurydzę. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.Jogurt wymieszac z majonezem, dodać do sałatki i dokładnie wymieszać.Przed podaniem schłodzić.