mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Surówka z kapustą włoską

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Idealna surówka do obiadu.

Surówka z kapustą włoską

Składniki:

Surówka z kapustą włoską

 

  • 500 g kapusty włoskiej
  • 4 ogórki kiszone
  • 2 jabłka
  • 1 biała cebula
  • 10 dag przecieru pomidorowego
  • 15 dag śmietany 18%
  • sól i biały cukier do smaku

Sposób przygotowania:

Surówka z kapustą włoską
Na początku kapustę włoską drobno poszatkuj.
Następnie kiszone ogórki i jabłka zetrzyj na tarce o grubych oczkach.Dorzuć do kapusty.
Cebulkę pokrój w drobną kosteczkę.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Zalej je przecierem pomidorowym.Ponownie wymieszaj.
Gotową surówkę dopraw solą oraz cukrem do smaku.
Na sam koniec zalej surówkę gęsta śmietaną.
Przełóż do miski i odstaw do lodówki na 30 minut.Smacznego.