TeresaJ

TeresaJ

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 37]

Surówka z kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kolorowa, słodko- kwaśna surówka.

Surówka z kapusty Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Surówka z kapusty

 

 

  • Zalewa>

 

  • 0,5 szklanki cukru
  • 1 łyżka soli
  • 3/4 szklanki wody
  • 1/4 szklanki oleju
  • 1/3 szklanki octu

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty
Kapustę drobno pokroić,marchewkę obrać i zetrzeć na grubych oczkach, czosnek posiekać lub przecisnąć przez praskę, paprykę pokroić w paski, warzywa wymieszać.Gotujemy zalewę ze składników na zalewę, bez oleju, wrzącą zalewamy surówkę.Odstawiamy do ostygnięcia na kilka godzin, do zimnej surówki dodajemy olej i dokładnie mieszamy.
Surówka z kapusty
Główka kapusty jest już drobno posiekana i przełożona do dużej miski.
Surówka z kapusty
Przystępujemy do obierania i krojenia następnych warzyw.
Surówka z kapusty
Surówka została ukończona i wygląda naprawdę wyśmienicie:)

Tagi:

kapusta