Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Surówka z kapusty, cukinii i dyni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Surówka z warzyw to smaczny dodatek do dania z mięsem. Jest bajecznie łatwa i szybka do przygotowania.

Surówka z kapusty, cukinii i dyni Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z kapusty, cukinii i dyni

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty, cukinii i dyni
Kapustę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać z odrobiną soli, pozostawić na 10 minut, odcisnąć. Cebulę bardzo drobno posiekać. Obraną marchewkę i dynię bez nasion zetrzeć na grubej tarce. Cukinię ze skórką i obrane jabłko bez nasion zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Jabłko skropić sokiem z cytryny. Wszystkie przygotowane składniki połączyć z majonezem wymieszanym z jogurtem, doprawić do smaku jarzynką i pieprzem, wymieszać.
Surówka z kapusty, cukinii i dyni
Kapustę zetrzeć na grubej tarce wymieszać z solą odcisnąć
Surówka z kapusty, cukinii i dyni
Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski
Surówka z kapusty, cukinii i dyni
Połączyć z majonezem wymieszanym z jogurtem
Surówka z kapusty, cukinii i dyni
Doprawić do smaku pieprzem i przyprawą jarzynka wymieszać