AnetaŚw

AnetaŚw

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 283]

Surówka z kapusty czerwonej z porem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem pora, marchewki i jabłka.

Surówka z kapusty czerwonej z porem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Surówka z kapusty czerwonej z porem

 

  • pół małej czerwonej kapusty
  • 1 duży por
  • 1 duża marchewka
  • 1-2 duże jabłka
  • 5-6 łyżek majonezu
  • sól, pieprz
  • cukier.

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty czerwonej z porem
Czerwoną kapustę umyć i drobno poszatkować. Pora pokroić na drobną kosteczkę. Obraną marchewkę i jabłka wraz ze skórką zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wszystkie składniki wymieszać razem w misce. Dodać majonez wraz z przyprawami i dobrze wymieszać. Moja surówka była w wersji na słodko, ale cukru można dodać mniej lub więcej- według własnego smaku. SMACZNEGO :)
Surówka z kapusty czerwonej z porem
Surówka przed dodaniem majonezu, równie dobrze smakuje z dodatkiem oliwy.