IrenaM

IrenaM

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 195]

Surówka z kapusty kiszonej i papryki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Surówka z kiszonej kapusty ze słodką, paprykową nutką.

Surówka z kapusty kiszonej i papryki Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Surówka z kapusty kiszonej i papryki

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty kiszonej i papryki
Kapustę odsączyć i posiekać na drobno. Marchewkę obrać i umyć, paprykę oczyścić i umyć. Marchewkę i paprykę zetrzeć na grubej tarce. Połączyć ze sobą wszystkie składniki i wymieszać. Dolać olej (może być oliwa) i posypać cukrem. Wszystko wymieszać i odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Surówka świetnie nadaje się do zrazów i kotletów mielonych.
Smacznego!
Surówka z kapusty kiszonej i papryki
Wszystkie składniki należy rozdrobnić i połączyć ze sobą