Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Surówka z kapusty kwaszonej.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Idealna surówka do dań mięsnych

Surówka z kapusty kwaszonej.

Składniki:

Surówka z kapusty kwaszonej.

 

  • 40 dag kapusty kwaszonej
  • 1 marchew
  • 10 dag selera
  • burak czerwony
  • 2 cebule
  • szczypiorek
  • olej
  • pieprz
  • cukier

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty kwaszonej.
Kupowaną kapustę oddzielamy od soku. Nie płukamy jej ani nie wyciskamy. Wkładamy kapustę do salaterki. Dajemy startą na tarce marchew, pokrojony drobno, ugotowany burak czerwony, seler i wszystko dokładnie mieszamy. Cebule kroimy bardzo dokładnie i dodajemy do reszty. Surówkę doprawiamy pieprzem, olejem i cukrem i całość posypujemy szczypiorkiem.

Tagi:

buraki kapusta