iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Surówka z kapusty modrej z nutą czosnku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Nadszedł czas na czerwoną kapustę zwana modrą . Ma piękny kolor no i brudzi ręce , o czym się ostatnio mocno przekonałam w pracy . Jest zdrowa i pyszna .

Surówka z kapusty modrej z nutą czosnku

Składniki:

Surówka z kapusty modrej z nutą czosnku

 

  • kapusta czerwona

 

 

  • cukier

 

 

  • olej

 

  • ocet

 

 

  • cebula biała lub czerwona

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty modrej z nutą czosnku
Kapustę obieramy z wierzchnich liści ,takich brzydkich zwiędniętych .Następnie kroimy na pół potem w cienkie paseczki następnie w mniejsze paseczki, można tez pokroić w kosteczkę . Cebulę białą lub czerwoną obieramy i siekamy. Czosnek wyciskamy do słoiczka. Dolewamy tam także z 4 łyżki oleju 1 łyżkę octu dodajemy ok 1 łyżki cukru , sól i pieprz. Słoik zakręcamy i mieszamy sosik . Dodajemy do kapusty i wszystko razem dobrze mieszamy. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki . 

Tagi:

kapusta