pysiek

pysiek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 122]

Surówka z kapusty pekińskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo szybka i łatwa w przygotowaniu surówka która świetnie komponuje się z różnego rodzaju mięsami.Polecam

Surówka z kapusty pekińskiej

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej

 

  • 0,5 główki kapusty pekińskiej
  • 1 czerwona papryka
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 średnia cebulka
  • 2 łyżki majonezu
  • 1-2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól i pieprz
  • 0,5 łyżeczki sosu koprekoweg ( w proszku)

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej
Kapustę siekamy drobno, dodajemy posiekaną cebulkę, solimy i dokładnie razem mieszamy. Odstawiamy na około 10.15 min Następnie dodajemy pokrojoną w drobną kostkę paprykę, dosypujemy kukurydzę, dodajemy sos ( w proszku), majonez, jogurt naturalny, dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Odstawiamy na około 10 min. przed podaniem aby smaki sobą przeszły. Możemy dodać posiekanego koperku.

Tagi:

sosy kapusta