Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Surówka z kapusty pekińskiej i cykorii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Surówka z kapusty pekińskiej jest łatwa i szybka do zrobienia.

Surówka z kapusty pekińskiej i cykorii

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej i cykorii

 

  • 1/2 kg kapusty pekińskiej
  • 1 cykoria czerwona
  • 1 szkl kukurydzy konserwowej
  • 2 krążki ananasa
  • 1/2 papryki
  • 1 cebula
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • przyprawa curry
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej i cykorii
Kapustę pekińską i cykorięumyć i pokroić. Kukurydzę osączyć z zalewy. Z papryki usunąć gniazda nasienne i razem z     ananasem pokroić na kawałki. Cebulę drobno posiekać. Jogurt wymieszać z majonezem i odrobiną przyprawy curry.        Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać majonez, przyprawić do smaku, wymieszać.