Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Surówka z kapusty pekińskiej i pomidorów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Surówkę z kapusty pekińskiej podawać do obiadu do dania z mięsem

Surówka z kapusty pekińskiej i pomidorów

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej i pomidorów

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej i pomidorów
Kapustę pokroić w kostkę lub grubo poszatkować. Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokroić w dość dużą kostkę. Umyte ogórki i rzodkiewkę oraz oliwki pokroić w plasterki, jabłko obrać, usunąć nasiona zetrzeć na tarce o dużych otworach. Cebulę razem ze szczypiorem drobno posiekać. Jogurt wymieszać z oliwą i musztardą. Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać sos jogurtowy, przyprawić do smaku, wymieszać