Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Surówka z kapusty pekińskiej i rzodkiewki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszna suróweczka do obiadku z prostych składników - lekka i zdrowa idealna nie tylko do mięsa ale i ryby :) polecam :)

Surówka z kapusty pekińskiej i rzodkiewki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej i rzodkiewki

 

  • 15 - 20 dag kapusty pekińskiej
  • 4 rzodkiewki
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • pieprz kolorowy świezo mielony

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej i rzodkiewki
Kapustę szatkujemy dość drobno, przekładamy do miski. Rzodkiewki myjemy i ścieramy na tarce na dużych oczkach. Rzodkiewkę dodajemy do kapusty, następnie dodajemy natkę pietruszki i wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy. Surówkę przekładamy do miseczek, oprószamy świeżo zmielonym pieprzem i podajemy
Surówka z kapusty pekińskiej i rzodkiewki
kapustę szatkujemy i przekładamy do miski
Surówka z kapusty pekińskiej i rzodkiewki
rzodkiewkę myjemy i ścieramy na tarce do jarzyn
Surówka z kapusty pekińskiej i rzodkiewki
następnie dodajemy posiekaną natkę pietruszki
Surówka z kapusty pekińskiej i rzodkiewki
wszystkie składniki mieszamy dokładnie ze sobą

Tagi:

kapusta