Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Surówka z kapusty pekińskiej, marchewki i natki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Surówka z kapusty pekińskiej, marchewki i natki jest pełna zdrowia i witamin. Bardzo dobrze smakuje z mięskiem i ziemniaczkami.

Surówka z kapusty pekińskiej, marchewki i natki

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej, marchewki i natki

 

  • 1 główka kapusty pekińskiej
  • 1 marchewka
  • 1/4 pęczka natki pietruszki
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej, marchewki i natki
Umytą i osuszoną kapustę drobno poszatkować. Marchew zetrzeć na grubych oczkach, dodać do kapusty. Natkę umyć i drobno posiekać. Dodać do reszty składników.

Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, dodać odrobinę soli i pieprzu. Powstały sos wlać do surówki i wymieszać.

Odstawić na 15 minut do lodówki i podawać jako dodatek do drugiego dania.