Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Surówka z kapusty pekińskiej z ananasem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

W taki sam sposób można przygotować surówkę z sałaty lodowej.

Surówka z kapusty pekińskiej z ananasem

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej z ananasem

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej z ananasem
Oliwę wymieszać z musztardą, sokiem z cytryny, odrobiną soli, pieprzu i cukru. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w słupki. Kapustę pokroić w kostkę. Cebulę drobno posiekać razem ze szczypiorem. Pomidory i plastry ananasa podzielić na cząstki. Kukurydzę osączyć z zalewy. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać oliwki, oliwę i wymieszać. Podawać jako dodatek do obiadu.

Tagi:

kapusta