iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Surówka z kapusty pekińskiej z chrzanem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Surówka pasuje do grilla i do obiadku -polecam

Surówka z kapusty pekińskiej z chrzanem

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej z chrzanem

 

  • 1 szt kapusta pekińska,
  • 1 szt fasola czerwona z puszki,
  • 4 kawałki papryka marynowana,
  • 2 szt cebula,
  • 1 szt por,
  • 4 szt ogórki kiszone,
  • 2 szt marchewka,
  • 1/2 szt kukurydza,
  • 1/2 szt groszek,
  • 2 łyzeczki chrzan,
  • majonez,
  • szczypiorek

 

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej z chrzanem
Kapustę myjemy osuszamy i kroimy dość drobno .Szczypiorek ,cebule siekamy i dodajemy do kapusty. Ogórka kiszonego kroimy w małą kosteczkę . Fasole czerwoną kukurydze i groszek odsączamy z zalewu na sitku i dodajemy do sałatki. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce małe oczka.Paprykę czerwona marynowaną odsączamy z zalewy i kroimy w długie cieniutkie paseczki Składki mieszamy z sobą . Por kroimy drobno. Do majonezu ok 4 łyzki dodajemy chrzan mieszamy i taki sos dodajemy do sałatki . Mieszamy ,doprawiamy pieprzem do smaku. Chłodzimy w lodówce ,aby składniki powiązały się i smaki wymieszały . Podajemy np do obiadku

Tagi:

kapusta