Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Do surówki można dodać majonez wymieszany z jogurtem.

Surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem

 

  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • 2 marchewki
  • 2 łyżki siekanego koperku
  • 3-4 łyżki majonezu
  • 1/2 łyżeczki przyprawy curry
  • sól do smaku
  • pieprz biały do smaku

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem
Kapustę pekińską poszatkować lub pokroić w kostkę. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach. Koperek opłukać i drobno posiekać. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać majonez, przyprawę curry, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Odłożyć w chłodne miejsce na pół godziny w celu połączenia smaków. Podawać jako dodatek do mięsnego, drugiego dania.
Surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem
Kapustę można pokroić w średniej wielkości kostkę lub poszatkować.
Surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem
Wszystkie składniki włożyć do salaterki, przyprawić do smaku i wymieszać.