bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 873]

Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Smaczna i szybka do przyrządzenia surówka z kapusty pekińskiej, kolorowej papryki , kukurydzy i ogórka z sosem cezar. Surówka jest kolorowa i doskonale łączy się z sosem cezar.

Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą

 

  • 1 kapusta pekińska
  • 1 mała papryka czerwona
  • 1 mała papryka żółta
  • 1 mała papryka zielona
  • 1 ogórek zielony
  • Puszka kukurydzy
  • Pęczek szczypiorku
  • 1 saszetka sosu cezar
  • 3 łyżki majonezu
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą
Umytą i osuszoną kapustę pekińską drobno kroimy, obranego ogórka i oczyszczone papryki kroimy w paski, umyty szczypiorek drobno siekamy, kukurydzę odsączamy z zalewy.

Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy sos, majonez, doprawiamy do smaku, dokładnie mieszamy, surówkę schładzamy w lodówce.