goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczna i zdrowa, polecam do dań z ziemniakami i ryżem.

Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką

 

  • kapusta pekińska 1/2 sztuka
  • marchew 2 sztuki
  • kukurydza 1/2 puszka
  • pietruszka 2 sztuki
  • sól
  • pieprz
  • oliwa 4 łyżki
  • ocet winny 3 łyżki
  • czosnek 2 ząbki

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką
Kapustę pekińską szatkujemy. Marchew oraz pietruszkę gotujemy w łupinach, obieramy i kroimy w kostkę lub ścieramy na tarce o grubych oczkach. Razem z kukurydzą dodajemy do kapusty. Czosnek miażdżymy, ucieramy go z solą, dodajemy oliwę oraz ocet winny i całość mieszamy. Powstałym sosem polewamy surówkę. Zamiast kukurydzy można do surówki dodać groszek konserwowy.