Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1745]

Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i porem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i porem to moja dzisiejsza propozycja jako dodatek do mięsa.

Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i porem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i porem

 

  • 200-250 g kapusty pekińskiej
  • 1 duża marchewka
  • kawałek pora - jasna część
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i porem
Kapustę pekińską szatkujemy dość drobno. Marchew obieramy, ścieramy po połowie na dużych i małych oczkach tarki do jarzyn.

Pora kroimy w cieniutkie talarki. Do miski przekładamy wszystkie warzywa. Mieszamy.

Dodajemy chrzan oraz majonez (można zastąpić jogurtem naturalnym), doprawiamy do smaku solą i pieprzem - mieszamy.
Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i porem
kapustę pekińską szatkujemy - grubość wg uznania
Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i porem
Marchew obieramy, ścieramy po połowie na dużych i małych oczkach tarki do jarzyn.
Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i porem
Pora (tę jasną część) kroimy w cieniutkie talarki
Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i porem
. Do miski przekładamy wszystkie warzywa. Mieszamy. Dodajemy chrzan oraz majonez (można zastąpić jogurtem naturalnym), doprawiamy do smaku solą i pieprzem - mieszamy.