Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Surówka z kapusty pekińskiej z natką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kiedy nie mam czasu na zrobienie surówki ratuję się właśnie tą - prostą, smaczną a jakże szybko w przygotowaniu.

Surówka z kapusty pekińskiej z natką

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej z natką

 

  • 1/2 główki kapusty pekińskiej
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 2 łyżki oleju
  • 1/2 łyżeczki soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej z natką
Kapustę dokładnie umyć i osuszyć. Posolić, wymieszać. Odstawić na 15 minut. Natkę pietruszki wymyć, osuszyć i posiekać. Dodać do kapusty.

Olej wymieszać z sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Wlać do surówki i dokładnie wymieszać.

Odstawić na 15 minut do lodówki, aby smaki się przegryzły.

Podawać jako dodatek do drugiego dania.