Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Apetyczna i zdrowa surówka z kapusty pekińskiej z ogórkami

Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkami

 

  • 1 średniej wielkośći kapusta pekińska
  • 1 duża cebula
  • 2 duże jabłka
  • 3 ogórki konserwowe
  • 1,5 łyżki oleju
  • sól, pieprz, cukier
  • sok z cytryny

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkami
Kapustę pekińską dokładnie płuczemy i drobno szatkujemy. Dodajmy posiekaną w kostkę cebulę i mieszamy. Lekko solimy i odstawiamy na 15-20 minut. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ogórki wyjmujemy z zalewy i także ścieramy na tarce o dużych oczkach. Jabłka oraz ogórki dodajemy do kapusty. Wlewamy olej oraz dodajemy do smaku pieprz, cukier i sok z cytryny. Starannie całość mieszamy.
Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkami
Kapustę pekińską dokładnie płuczemy i drobno szatkujemy. Dodajmy posiekaną w kostkę cebulę i mieszamy. Lekko solimy i odstawiamy na 15-20 minut.
Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkami
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkami
Ogórki wyjmujemy z zalewy i także ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkami
Jabłka oraz ogórki dodajemy do kapusty. Wlewamy olej oraz dodajemy do smaku pieprz, cukier i sok z cytryny. Starannie całość mieszamy.