Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką .

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

W taki sam sposób można przygotować surówkę z sałaty lodowej.

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką .

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką .

 

  • 1 szt kapusta pekińska,
  • 1 szt papryka czerwona,
  • 2 szt ogórek kiszony,
  • 3 szt cebula dymka,
  • 3-4 łyżki majonez,
  • do smaku sól
  • do smaku pieprz

 

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką .
Kapustę pekińską drobno poszatkować lub pokroić w kostkę, Cebulę dymkę drobno posiekać razem ze szczypiorem. Ogórki pokroić w kostkę lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę lub w słupki. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, połączyć z majonezem, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Podawać do mięsa i ziemniaków.