Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką 5

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Surówka z kapusty pekińskiej jest smaczna i kolorowa

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką 5

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką 5

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką 5
Kapustę pekińską dość grubo poszatkować, włożyć do miski. Paprykę umyć, usunąć nasiona, pokroić w słupki. Dynię obrać, usunąć miąższ i razem z zółtym serem i cukinią zetrzeć na tarce jarzynowej. Majonez wymieszać z jogurtem. Wszystko połączyć z poszatkowaną kapustą, dodać przyprawę curry, szczyptę soli i pieprzu, wymieszać. Podawać.