Lechu

Lechu

Szef Kuchni
[Przepisów: 54]

Surówka z kapusty włoskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wymieszać olej z sokiem z cytryny, przyprawić solą i cukrem. Kapustę umyć drobno poszatkować ...

Surówka z kapusty włoskiej

Składniki:

Surówka z kapusty włoskiej

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty włoskiej

Wymieszać olej z sokiem z cytryny, przyprawić solą i cukrem. Kapustę umyć drobno poszatkować. Obraną cebulę i jabłko drobno posiekać, dodać do surówki. Wymieszać surówkę z sokiem z kwaszonych buraków lub dodać obrany i starty na tarce o małych otworach burak. Sprawdzić smak i ewentualnie przyprawić solą, cukrem i sokiem z kwaszonych buraków.