Strona główna Surówka z kapusty włoskiej

Surówka z kapusty włoskiej

Lechu offline

Szef Kuchni
Przepisy: 54
zdjęcia: 1 z 1
Surówka z kapusty włoskiej
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Wymieszać olej z sokiem z cytryny, przyprawić solą i cukrem. Kapustę umyć drobno poszatkować ...


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Surówka z kapusty włoskiej - SKŁADNIKI:

  • 1 mała główka kapusty
  • 1 cebula
  • 1 jabłko
  • 1 burak lub ź szklanki soku z kwaszonych buraków
  • 4 łyżki oleju sojowego
  • sok z cytryny
  • sól
  • cukier

Surówka z kapusty włoskiej - PRZYGOTOWANIE:

Wymieszać olej z sokiem z cytryny, przyprawić solą i cukrem. Kapustę umyć drobno poszatkować. Obraną cebulę i jabłko drobno posiekać, dodać do surówki. Wymieszać surówkę z sokiem z kwaszonych buraków lub dodać obrany i starty na tarce o małych otworach burak. Sprawdzić smak i ewentualnie przyprawić solą, cukrem i sokiem z kwaszonych buraków.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Surówka z kapusty włoskiej (strona 1 z 1)  
Glumanda

Glumanda
offline

2009-04-06 23:26
To zdjecie, nie ma nic wspolnego z podanym przepisem..:(
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szybkie i smaczne
Sałata z jajkiem i grzankami w sosie czosnkowym Sos grzybowy z kurek Krem do ciast z nutellą rumem i rodzynkami
Pieczarki z kiełbasą w sosie śmietanowym Placki dyniowo ziemniaczane Wołowina z domową harissą
Naleśniki z koprem i pieczarkami Szybkie danie na śniadanie Szaszłyki wieprzowe
Smażone ziemniaczane kulki Paszteciki z kapustą i grzybami Tosty z patelni

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane