Strona główna Surówka z kapusty włoskiej

Surówka z kapusty włoskiej

Lechu - Przepis na: Surówka z kapusty włoskiej offline

Szef Kuchni
Przepisy: 54
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Surówka z kapusty włoskiej
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Wymieszać olej z sokiem z cytryny, przyprawić solą i cukrem. Kapustę umyć drobno poszatkować ...


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Surówka z kapusty włoskiej - SKŁADNIKI:

  • 1 mała główka kapusty
  • 1 cebula
  • 1 jabłko
  • 1 burak lub ź szklanki soku z kwaszonych buraków
  • 4 łyżki oleju sojowego
  • sok z cytryny
  • sól
  • cukier

Surówka z kapusty włoskiej - PRZYGOTOWANIE:

Wymieszać olej z sokiem z cytryny, przyprawić solą i cukrem. Kapustę umyć drobno poszatkować. Obraną cebulę i jabłko drobno posiekać, dodać do surówki. Wymieszać surówkę z sokiem z kwaszonych buraków lub dodać obrany i starty na tarce o małych otworach burak. Sprawdzić smak i ewentualnie przyprawić solą, cukrem i sokiem z kwaszonych buraków.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Surówka z kapusty włoskiej (strona 1 z 1)  
Glumanda

Glumanda
offline

2009-04-06 23:26
To zdjecie, nie ma nic wspolnego z podanym przepisem..:(
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szybkie i smaczne
Jajecznica z kanią Torcik omletowy przekładany budyniem Pierś z kurczaka nadziewana sałatą i pomidorkami
Serowy omlecik makaronowy Gofry o smaku wanilii Jajecznica z boczniakami
Racuszki z truskawkami i płatkami owsianymi Koktajl z truskawek,jagód z kakao Biszkoptowy przekładaniec z aronią
Kotlety mielone z gorgonzolą i gruszką Pstrąg pieczony na gałązkach świerkowych Pierś z kurczaka panierowana w płatkach

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane