ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Surówka z kapusty włoskiej z czosnkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mocno czosnkowa surówka do obiadu.

Surówka z kapusty włoskiej z czosnkiem

Składniki:

Surówka z kapusty włoskiej z czosnkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty włoskiej z czosnkiem
Kapustę szatkujemy bardzo drobno. Solimy. Pomidory sparzamy wrzątkiem, zdejmujemy skórkę, kroimy na drobne kawałki. Mieszamy je z kapustą. Czosnek wyciskamy przez praskę i łączymy z oliwą. Mieszamy, polewamy tym sałatkę. Dodajemy posiekany koperek, bazylię, doprawiamy pieprzem i solą. Mieszamy. Zostawiamy w lodówce na godzinę, po czym podajemy.

Tagi:

kapusta