Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Surówka z kapusty włoskiej z kukurydzą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Surówka z kapusty włoskiej jest łatwa, smaczna i szybka do zrobienia.

Surówka z kapusty włoskiej z kukurydzą Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Surówka z kapusty włoskiej z kukurydzą

 

  • 30-40 dag kapusty włoskiej
  • 2 ogórki kiszone
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 1 jabłko
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1/2 szkl kukurydzy konserwowej
  • 2-3 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 3-4 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty włoskiej z kukurydzą
Kapustę bardzo drobno poszatkować, zalać gorącą wodą, ostudzić, odcisnąć. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny. Cebulę drobno posiekać. Kiszone ogórki pokroić w drobną kostkę. Kukurydzę osączyć z zalewy. Wszystkie składniki połączyć z majonezem, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Podawać jako dodatek do obiadu.
Surówka z kapusty włoskiej z kukurydzą
Drobno poszatkowaną kapustę spażyć wrząca wodą
Surówka z kapusty włoskiej z kukurydzą
Posiekać wszystkie składniki potrzebne do przygotowania surówki