kober

kober

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 325]

Surówka z kapusty włoskiej z majonezem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Kapustę oczyścić, poszatkować w paseczki lub zetrzeć na grubej tarce, wymieszać z utartym jabłkiem i czosnkiem.

Surówka z kapusty włoskiej z majonezem

Składniki:

Surówka z kapusty włoskiej z majonezem

 

  • 500 g kapusty włoskiej
  • 1 jabłko
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 1/2 szklanki majonezu
  • 1 łyżka stołowa musztardy
  • Sól
  • Cukier
  • Sok z cytryny lub kiszonych ogórków/kapusty

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty włoskiej z majonezem
Dodać musztardę i majonez. Wymieszać wszystko z sokiem z cytryny i doprawić do smaku solą i cukrem.