gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Surówka z kapusty z marchewką i czerwoną fasolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Tak przygotowaną surówkę z kapusty z marchewką i czerwoną fasolą podaję jako dodatek do obiadu. Polecam.

Surówka z kapusty z marchewką i czerwoną fasolą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Surówka z kapusty z marchewką i czerwoną fasolą

 

  • 1/4 główki kapusty
  • 1-2 marchewki
  • 1/3 puszki czerwonej fasoli
  • sól
  • pieprz
  • 1,5 łyżki majonezu

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty z marchewką i czerwoną fasolą
Kapustę szatkujemy do miski. Marchewki obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach do kapusty.

Fasolę odcedzamy z zalewy i dodajemy do warzyw. Następnie dodajemy majonez oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko razem dokładnie mieszamy.

Surówkę przekładamy do ozdobnej miski. Podajemy jako dodatek do obiadu. 
Surówka z kapusty z marchewką i czerwoną fasolą
Poszatkowaną kapustę przekładamy do miski.
Surówka z kapusty z marchewką i czerwoną fasolą
Do kapusty dodajemy fasolę i potartą marchewkę.
Surówka z kapusty z marchewką i czerwoną fasolą
Na koniec dodajemy majonez i przyprawy do smaku.