Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Surówka z kapusty z owocem kaki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Surówka z czerwonej kapusty to smaczny dodatek do obiadu.

Surówka z kapusty z owocem kaki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Surówka z kapusty z owocem kaki

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty z owocem kaki
Kapustę bardzo drobno posiekać lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać z odrobiną soli i pozostawić na 10-15 minut. Gdy kapusta puści sok, odcisnąć. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na jarzynowej tarce, skropić sokiem z cytryny. Por drobno posiekać, sparzyć wrzącą wodą, odcisnąć. Kiszone ogórki pokroić w drobną kosteczkę. Kaki obrać i pokroić w kostkę. Majonez wymieszać z jogurtem. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem, przyprawić do smaku pieprzem, posypać ziarnami słonecznika.
Surówka z kapusty z owocem kaki
Drobno posiekaną kapustę oprószyć solą i wymieszać
Surówka z kapusty z owocem kaki
Przygotować wszystkie składniki potrzebne do zrobienia surówki