Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Surówka z kapusty z winogronami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Zróbcie bo warto,fajnie smakuje.

Surówka z kapusty z winogronami

Składniki:

Surówka z kapusty z winogronami

 

  • 1/2główkicerwonej kapusty,
  • 20dag.białej kapusty,
  • 1 nieduża kiść winogron,
  • 1 łyżka orzechów włoskich,
  • 1 cebula,
  • 1 duże winne jabłko,
  • 1 mały pojemnik jogurtu naturalnego,
  • 2 łyżki soku z cytryny,
  • 1/2 łyżeczki musztardy,
  • cukier,
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty z winogronami
Kapustę czerwoną i białą poszatkować,cebulę pokroić w piórka,jabłko zetrzeć na tarce,winogrona przekroić i usunąć pestki.Kapusty wymieszać z cebulą,jabłkiem i częścią winogron. Z jogurtu,musztardy i soku z cytryny przygotować sos i przyprawić go do smaku cukrem,solą i pieprzem.Surówkę polać sosem i posypać pozostawionymi winogronami i posiekanymi orzechami włoskimi.