CarpeCatino

CarpeCatino

Starszy Kucharz
[Przepisów: 15]

Surówka z kiszonej kapusty

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna, domowa surówka, która moim zdaniem najlepiej pasuje do ryby. Oczywiście można ją podawać także do mięs czy kiełbas, można też zjeść ją solo, bo jest na tyle dobra.

Surówka z kiszonej kapusty

Składniki:

Surówka z kiszonej kapusty

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonej kapusty
Kapusta nie może być bardzo kwaśna, a kwaskowa, więc odciśnij z niej nadmiar wody. Następnie ją poszatkuj.

Na tarce o grubych oczkach zetrzyj marchew i dorzuć ją do kapusty.

Dodaj cukier i cytrynę, a także olej.

Całość dokładnie wymieszaj.

Dodatkowo dopraw surówkę pieprzem, tak, aby była lekko pikantna.

Tagi:

kapusta