Edward mistrz kuchni

Edward mistrz kuchni

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 133]

Surówka z kiszonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ta surówka to jeden ze smaków mojego dzieciństwa. Moja mama podawała ja do ryby. bardzo prosta i szybka.

Surówka z kiszonej kapusty

Składniki:

Surówka z kiszonej kapusty

 

  • 250-300 g kapusty kiszonej,
  • 2 marchewki,
  • 2 jabłka,
  • 1 cebula,
  • 1-2 łyżeczki cukru,
  • olej lub oliwa

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonej kapusty
Kapustę odciskamy z kwasu i siekamy ma mniejsze kawałki, tak, żeby się nie "ciągnęła" jak spagetti. Marchew i jabłka myjemy, obieramy a następnie ścieramy na grubych oczkach tarki. Cebulę obieramy i bardzo drobno siekamy. Wszystkie składniki wkładamy do miseczki, dodajemy cukier, olej i dokładnie mieszamy. Zostawiamy na kilkanaście minut, żeby smaki się przegryzły.