Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Surówka z kiszonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Taka surówka z kiszonej kapusty, z dodatkiem marchewki i jabłka idealnie pasuje do różnego rodzaju ryb.

Surówka z kiszonej kapusty

Składniki:

Surówka z kiszonej kapusty

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonej kapusty
Kapustę kiszoną odciskamy z nadmiaru soku i przekładamy do miski.

Obieramy ze skórki jabłko i marchewkę, a następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy do kapusty. Mieszamy warzywa.

Dodajemy do nich olej lniany i przyprawiamy do smaku świeżo zmielonym pieprzem.

Surówkę podajemy jako dodatek do obiadu.