Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Surówka z kiszonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Smaczna i zdrowa surówka obiadowa

Surówka z kiszonej kapusty

Składniki:

Surówka z kiszonej kapusty

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonej kapusty
Kapustę odcisnąć lekko z soku i pokroić drobno nożem. Marchewkę obrać, umyć, osuszyć i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Dodać do kapusty. Posypać całość cukrem, wymieszać. Posypać białym pieprzem, polać olejem słonecznikowym i ponownie zamieszać. Natkę opłukać, osuszyć i posiekać. 2/3 wrzucić do kapusty i wymieszać. Resztą posypać osobne porcje surówek w miseczkach, od razu podawać.

Tagi:

domowe kapusta