femme0fatale

femme0fatale

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 89]

Surówka z kiszonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Surówka z kapusty kwaszonej świetnie komponuje się ze wszelkimi daniami obiadowymi, ale też może stanowić samodzielną przekąskę.

Surówka z kiszonej kapusty

Składniki:

Surówka z kiszonej kapusty

 

  • trzy "garście" kapusty kwaszonej
  • 5 - 6 ogórków konserwowych
  • 5 - 6 strąków papryki konserwowej
  • mała cebulka szalotka
  • około 2 - 3 łyżki oleju lub oliwy

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonej kapusty
Kapustę odciśnij w dłoniach i drobno ją posiekaj. Ogórki konserwowe pokrój w kostkę lub w cienkie talarki jeżeli ogóreczki są malutkie ( wg uznania konsumenta ;) Paprykę marynowaną odsącz i pokrój ją w kostkę. Wszystkie posiekane i pokrojone składniki przełóż do jednego naczynia. Cebulę obierz i drobniutko posiekaj, a następnie dodaj do misy z składnikami. Całość polej oliwą lub olejem i dokładnie wymieszaj.

Tagi:

kapusta