Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Surówka z kiszonej kapusty,cebuli i marchewki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Surówka z kiszonej kapusty jest bardzo zdrowa i warto ją jeść.Lubię ją podając na przekąskę,często przygotowuję ją jako dodatek do drugiego dania.

Surówka z kiszonej kapusty,cebuli i marchewki

Składniki:

Surówka z kiszonej kapusty,cebuli i marchewki

 

  • 50 dag kapusty kiszonej
  • 1 marchewka
  • 1 mała cebula
  • sól,pieprz
  • około 2 łyżki oliwy

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonej kapusty,cebuli i marchewki
1.Kapustę płuczemy,dokładnie odciskamy z nadmiaru wody i drobno kroimy. 2.Marchewkę obieramy,myjemy,osuszamy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. 3.Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. 4.Wszystkie składniki przekładamy do miski i dokładnie mieszamy z oliwą. 5.Na koniec przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.