motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Surówka z kiszonej kapusty i cukinii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Surówka z kiszoną kapustą i cukinią

Surówka z kiszonej kapusty i cukinii Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Surówka z kiszonej kapusty i cukinii

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonej kapusty i cukinii
Kapustę odciskamy i kroimy. Jabłko obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Obraną cukinię także ścieramy na tarce o grubych oczkach. To samo robimy z marchewką. Z 1/2 cytryny wyciskamy sok. Wszystkie przygotowane składniki dajemy do miseczki skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy oliwę i doprawiamy do smaku. Wszystko dokładnie mieszamy. Przed podaniem odstawiamy na 15 minut, aby składniki dobrze się połączyły.
Surówka z kiszonej kapusty i cukinii
Etap 1 Wszystkie przygotowane składniki dajemy do miseczki, doprawiamy i dokładnie mieszamy