Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Surówka z kiszonej kapusty i dyni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Surówka z kapusty kiszonej jest smaczna i bardzo zdrowa

Surówka z kiszonej kapusty i dyni

Składniki:

Surówka z kiszonej kapusty i dyni

 

  • 50 dag dyni,
  • 1 jabłko,
  • 20 dag kapusty kiszonej,
  • 1 marchewka,
  • 2 łyżki oliwy,
  • 1 łyżeczka cukru pudru,
  • 1 łyżeczka otartej skórki z cytryny,
  • 1 łyżka natki pietruszki,
  • sól,
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonej kapusty i dyni
Jabłko, marchewkę i dynię obrać ze skórki,( z jabłka i dyni usunąć nasiona) zetrzeć na tarce o dużych oczkach, Włożyć do miski, wymieszać z otartą skórką z cytryny, cukrem pudrem, posiekaną kiszoną kapustą. Skropić oliwą, przyprawić do smaku solą i pieprzem, posypać posiekaną natką pietruszki.