Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1105]

Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczna i zdrowa surówka z kiszonej kapusty z dodatkiem jabłka, cebuli i kopru.

Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem

 

  • 30 dkg kiszonej kapusty
  • 1 jabłko
  • 1 cebula
  • 1/2 pęczka kopru
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka cukru
  • pieprz czarny mielony
  • kucharek
  • 1/2 łyżeczki soku z cytryny

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem
Z kapusty odcisnąć sok i drobno ją pokroić. Cebulkę obrać i pokroić w kostkę. Jabłko obrać, pozbawić gniazd nasiennych, zetrzeć na grubych oczkach. Skropić sokiem z cytryny. Koperek umyć i drobno posiekać. Jabłko, cebulę i koper dodać do kapusty. Dodać do smaku cukier, kucharek i pieprz oraz oliwę. Dokładnie wymieszać. Podawać jako dodatek do drugiego dania.
Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem
Z kapusty kiszonej odcisnąć sok i drobno ją pokroić.
Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem
Dodać starte jabłka, pokroją cebulę i posiekany koper.
Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem
Dodac przyprawy oraz oliwę, dokładnie wymieszać.