gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Surówka z kiszonej kapusty z kukurydzą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Szybka i łatwa w przygotowaniu surówka z kiszonej kapusty z kukurydzą. Polecam, świetnie pasuje do rybki :)

Surówka z kiszonej kapusty z kukurydzą Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Surówka z kiszonej kapusty z kukurydzą

 

  • 300 gram kiszonej kapusty
  • 1 marchewka
  • 1/3 puszki kukurydzy
  • 1 łyżka oliwy
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonej kapusty z kukurydzą
Kapustę kiszoną płuczemy w wodzie, odcedzamy i odciskamy z nadmiaru wody, przekładamy do miski (można trochę posiekać nożem). Marchewkę obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach. Do kapusty i marchewki dodajemy odcedzoną z zalewy kukurydzę oraz oliwę, cukier, sól i pieprz. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Gotową surówkę przekładamy do miseczki.
Surówka z kiszonej kapusty z kukurydzą
Marchewkę obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach, dodajemy do kapusty.