kober

kober

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 325]

Surówka z kiszonej kapusty z porami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Podawać udekorowaną zielonymi listkami pora.

Surówka z kiszonej kapusty z porami

Składniki:

Surówka z kiszonej kapusty z porami

 

  • 250 g kwaszonej kapusty
  • 250 g porów
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 1 łyżka nasion kopru lub kminku
  • Pieprz
  • Cukier

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonej kapusty z porami
Kiszoną kapustę jeśli jest bardzo kwaśna, można opłukać pod wodą, odcisnąć, drobno posiekać i doprawić do smaku cukrem, można również dodać trochę soku. Dodać pokrojone w cienkie talarki pory, zioła, zalać śmietaną.

Tagi:

pory kapusta