anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Surówka z koperkiem i kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo pyszna surówka o bardzo delikatnym smaku i o aromatycznym zapachu smakuje wyśmienicie. Polecam

Surówka z koperkiem i kapustą

Składniki:

Surówka z koperkiem i kapustą

 

  • 1 główka młodej kapusty
  • 1 pęczek koperku
  • Sól
  • Cukier
  • 1/2 cytryny
  • 3 łyżki oliwy z oliwek

Sposób przygotowania:

Surówka z koperkiem i kapustą
Młoda kapustę bardzo dokładnie oczyścić i bardzo drobno posiekać lub poszatkować. Koperek również bardzo drobno pokroić i dodać dodać do kapusty, doprawić solą i cukrem oraz skropić sokiem z cytryny i oliwą z oliwek.

Całość dokładnie wymieszać przełożyć do szczelnie zamawianego pojemnika i schłodzić.

Tagi:

kapusta