alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Surówka z koperkiem w miodowo musztardowym sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Surówka która pasuje do różnych mięs i ryb. Z białej kapusty koperku i w słodko ostrym sosie winegret.

Surówka z koperkiem w miodowo musztardowym sosie

Składniki:

Surówka z koperkiem w miodowo musztardowym sosie

 

  • 0,5 kg białej kapusty
  • 3 łyżki koperku
  • Sos winegret:
  • 1 łyżka miodu
  • 0,5 łyżki musztardy sarepskiej
  • 0,5 łyżki musztardy rosyjskiej
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 4 łyżki oleju lub oliwy
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Surówka z koperkiem w miodowo musztardowym sosie
Kapustę drobno poszatkować, koperek drobno pokroić. Przełożyć do miski lekko posolić, popieprzyć, wymieszać i odłożyć na około pół godziny. Składniki sosu energicznie wymieszać w zamykanym naczyniu doprawić solą i pieprzem. Wlać do surówki, wymieszać i pozostawić na kolejne pół godziny do przegryzienia smaków.

Tagi:

sosy