ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Surówka z marchwi i chrzanu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 1/5 głosów: 1

Wyśmienita jako dodatek do drugiego dania.

Surówka z marchwi i chrzanu

Składniki:

Surówka z marchwi i chrzanu

 

Sposób przygotowania:

Surówka z marchwi i chrzanu
Marchewki myjemy, obieramy ze skórki a następnie ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy do niej łyżkę startego chrzanu. Mieszamy to, po czym doprawiamy solą, cukrem i pieprzem do smaku. Mieszamy ze śmietaną, do smaku możemy dodać kilka kropel świeżo wyciśniętego soku z cytryny. Surówka jest dosyć pikantna i pasuje idealnie do potraw mięsnych z sosami. Gdy chcemy wersję łagodniejszą możemy zmniejszyć ilość dodanego chrzanu.