mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Surówka z marchwi i czarnej rzodkwi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Niesamowite połączenie marchwi i rzodkwi

Surówka z marchwi i czarnej rzodkwi

Składniki:

Surówka z marchwi i czarnej rzodkwi

 

Sposób przygotowania:

Surówka z marchwi i czarnej rzodkwi
Marchew oskrobać, umyć, zetrzeć na tarce z dużymi otworami. Rzodkiew obrać, umyć, osuszyć, również zetrzeć na tarce z dużymi otworami. Jabłko umyć, osuszyć, wraz ze skórką zetrzeć na tarce o małych otworach. Jabłko wymieszać z olejem, sokiem z cytryny, przyprawić cukrem, solą i pieprzem. W salaterce wymieszać jabłko, marchewkę i rzodkiew. Posypać kiełkami rzodkiewki, przemieszać i podawać.