Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Surówka z młodej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszna surówka z młodej kapusty, kukurydzy konserwowej, czerwonej cebuli, pomidorów śliwkowych i winogron. Smaczny dodatek do obiadu.

Surówka z młodej kapusty

Składniki:

Surówka z młodej kapusty

 

  • 1/4 dużej główki młodej kapusty
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 3 pomidory śliwkowe
  • 15 dkg winogron rodzynkowych
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki przyprawy do sałatek

Sposób przygotowania:

Surówka z młodej kapusty

Etap 1

Surówka z młodej kapusty
Poszatkowana młoda kapusta przełożona do miski.

Kapustę poszatkować, przełożyć do miski.

Etap 2

Surówka z młodej kapusty
Przygotowane pozostałe warzywa dodane z winogronami do kapusty.

Kukurydzę odsączyć, cebulę pokroić w drobną kostkę, pomidory pokroić w większą kostkę, winogrona przekroić na pół. Wszystko dodać do kapusty, lekko oprószyć solą i pieprzem.

Etap 3

Surówka z młodej kapusty
Sos przygotowany z majonezu jogurtu naturalnego i przyprawy do sałatek.

Majonez przełożyć do miseczki. Dodać do niego jogurt i przyprawę do sałatek, dokładnie wymieszać. Przygotowany sos dodać do surówki. Wszystko dokładnie wymieszać. Podawać np. jako dodatek do obiadu.