gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Surówka z młodej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tak przygotowaną surówkę podaję jako dodatek do obiadu.

Surówka z młodej kapusty

Składniki:

Surówka z młodej kapusty

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z młodej kapusty
Pierwsze liście kapusty obieramy, następnie kapustę szatkujemy i przekładamy do miski. Pomidory myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę i dodajemy do kapusty. Ogórek obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach, dodajemy do kapusty i pomidorów. Mieszamy. Surówkę polewamy oliwą i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy. Surówkę przekładamy na półmisek.

Tagi:

kapusta