Surowka z młodej kapusty
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Idealne sałatki do mięs z grilla

haniakson - autor przepisu Surowka z młodej kapusty offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 153
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
zdjęcia: 1 z 2 Strzałka
Surowka z młodej kapusty
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Szybka klasyczna i bardzo smaczna


trudność: łatwe
czas:

Surowka z młodej kapusty - SKŁADNIKI:

  • 1/4 główka kapusty
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • pęczek koperku
  • 3 łyżki oliwy
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól, pieprz, cukier

Surowka z młodej kapusty - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę poszatkować, cebulę obrać i drobniutko pokroić, marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Składniki wymieszać, posolić i zostawić na chwile, żeby zmiękły. W tym czasie zrobić dressing" olej wymieszać z sokiem z cytryny dodać sól, pieprz i cukier. Polać surówkę. Koperek posiekać i wszystko razem wymieszać. Zostawić ok 5 minut żeby się "przegryzło".



Komentarze do Surowka z młodej kapusty (strona 1 z 1)  
evita0007

evita0007
offline

2011-06-04 19:25
uwielbiam :-)
Skomentuj
Oceń:
0
haniakson

haniakson
offline

2011-06-04 21:05
A Ty Ewuniu, jak zawsze miła :)
evita0007 napisał(a):

uwielbiam :-)

Skomentuj
Oceń:
0
evita0007

evita0007
offline

2011-06-04 23:00
haniakson napisał(a):

A Ty Ewuniu, jak zawsze miła :)
evita0007 napisał(a):

uwielbiam :-)


ee tam mówię poważnie bo ja uwielbiam kapuściane suróweczki a z młodej kapustki to niebo w gebie :-)
Skomentuj
Oceń:
0
kasiunia.1981

kasiunia.1981
offline

2011-06-05 14:32
Nie ma nic lepszego niż surówki a zwłaszcza z młodej kapusty;) U mnie masz 5.Pozdrawiam;)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Surówki
Surówka z kapusty pekińskiej z bananami Surówka z kwaszonej kapusty Surówka jarzynowa z żurawiną i goji
Sałata z jagodami goji Surówka do obiadu Surówka z pekinki z rzodkwią
Młoda kapustka na maśle - zasmażana Wiosenna sałatka z bratkami Surówka z czerwonej kapusty
Sałatka z rukoli i roszponki Surówka z czerwonej kapusty z majonezem Czerwona sałatka z buraków, kapusty i radicchio
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

  • Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne

    Weź udział w konkursie. Odpowiedz na kilka prostych pytań związanych z Wielkanocnym Wydaniem Specjalnym 2014 i wygraj książkę Smaczna Polska autorstwa Magdy Gessler. Nagradzamy aż 10 osób!

1 2 3 4 5
 
 
 
Sonda
Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

 
 Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

głosuj
 
Ostatnio komentowane