haniakson

haniakson

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 155]

Książka Kucharska: Idealne sałatki do mięs z grilla

Surowka z młodej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybka klasyczna i bardzo smaczna

Surowka z młodej kapusty Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Surowka z młodej kapusty

  • 1/4 główka kapusty
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • pęczek koperku
  • 3 łyżki oliwy
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól, pieprz, cukier

Sposób przygotowania:

Surowka z młodej kapusty

Kapustę poszatkować, cebulę obrać i drobniutko pokroić, marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Składniki wymieszać, posolić i zostawić na chwile, żeby zmiękły. W tym czasie zrobić dressing" olej wymieszać z sokiem z cytryny dodać sól, pieprz i cukier. Polać surówkę. Koperek posiekać i wszystko razem wymieszać. Zostawić ok 5 minut żeby się "przegryzło".