Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Surówka z młodej kapusty ze szpinakiem i rzeżuchą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

To się nazywa zdrowy dodatek do drugiego dania. W tej surówce jest pełno witamin, a co najważniejsze jest przepyszna.

Surówka z młodej kapusty ze szpinakiem i rzeżuchą Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Surówka z młodej kapusty ze szpinakiem i rzeżuchą

na surówkę

  • 1 młoda kapusta
  • pęczek rzeżuchy ogrodowej
  • garstka młodego szpinaku (ok. 15-20 sztuk listków)
  • pęczek szczypioru z cebuli
  • kilka rzodkiewek
  • olej
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z młodej kapusty ze szpinakiem i rzeżuchą
Młodą kapustę drobno kroimy - przekładamy do miski. Rzeżuchę, liście szpinaku oraz szczypior z cebuli siekamy - dodajemy do kapusty.

Rzodkiewki (niestety ja miałam ich mało, dlatego polecam dodać więcej) myjemy i kroimy w cienkie półplasterki.

Do sałatki dodajemy dobrej jakości olej, sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie mieszamy - podajemy do drugiego dania.

Dobrze, jak sałatkę zrobimy ok. 2h wcześniej, wtedy kapusta jest nieco miększa. 
Surówka z młodej kapusty ze szpinakiem i rzeżuchą
Przepyszne drugie danie, pierś w płatkach, młode ziemniaki i pyszna surówka

Tagi:

surówka