mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Surówka z papryką i kukurydzą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Surówka do każdego obiadu.

Surówka z papryką i kukurydzą

Składniki:

Surówka z papryką i kukurydzą

 

  • 1 małą kapusta pekińska
  • 2 czerwone papryki
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • 1 mały jogurt naturalny
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżeczki chrzanu
  • 2 łyżeczki musztardy
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Surówka z papryką i kukurydzą
Na początku kapustę pekińską umyć, osuszyć i drobno poszatkować.Paprykę umyć, osuszyć i pokroić w drobną kostkę.Kukurydzę odsączyć z zalewy. Kapustę wrzucić do większej miski.Do kapusty dodać paprykę i kukurydzę.Składniki wymieszać.
Jogurt naturalny wymieszać z majonezem, chrzanem i musztardą. Doprawić solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać i wlać do składników na surówkę.
Wszystko dokładnie wymieszać.
Przed podaniem surówkę schodzić przynajmniej przez pół godziny w lodówce.Smacznego.